fredag 20 februari 2009

Ökad kondition, bromsat åldrande & längre liv

Intresserad av kost och hälsa som jag är äter jag ett stort antal kosttillskott per dag. Ett av dessa tillskott är ”Resveratrol” som hos olika försöksdjur ger ett längre liv med upp till 30% samt ett friskare liv. Detta ämne tros aktivera samma gen som med ”CR”dvs Calorie restriction (att äta upp till en tredjedel mindre kalorier än normalt) som också har visat sig förlänga livet med upp till 30% hos försöksdjur.

Här följer klipp från några amerikanska TV program om Reservatrol:

http://www.youtube.com/watch?v=jCBKfqanYX0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7UrSWvFD7kQ

Detta är hemsidan jag köper Resveratrol från: http://www.biotivia.com/
De har enligt tester det högsta värdet av Resveratrol till den lägsta kostnaden och är garanterat högkvalitativt. Det går inte att köpa i Sverige än, så det måste beställas från USA.

OBS! Nackdelarna är att det är dyrt, det är naturligtvis på grund av tidsaspekten inte bevisat än att människor får samma resultat som de försöksdjur som testats. Men eftersom resultaten från studierna än så länge är helt häpnadsväckande både vad gäller livslängd, vitalitet, ökad kondition och uthållighet samt ett markant inbromsning rörande kroppens åldringsprocesser såsom hjärnans åldringsprocess är det enligt mig värt att äta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar