måndag 2 februari 2009

Morotsmuffins


Att komplettera en deg med fint rivna morötter passar i de flesta matbröd och här även muffins. Brödet blir saftigare, nyttigare och så enormt mycket godare! Se även mina baktips för inspiration till hur man kan exprimentera med degen för att få i så mycket gott och näringsrikt som möjligt!
2 ägg 0,5 dl honung 4 msk smält smör 5 dl rivna morötter 2,5 dl bovete mjöl 0,5 dl havregryn 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel

Vispa ihop ägg och honung. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggvispet. Blanda sist i rivna morötter och smör och rör till en jämn smet. Rör inte för länge då kan muffinsen bli för kompakta! Fördela i ca 15 styckna normalstora muffinsformar. Grädda i 175°C varm ugn i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar