måndag 2 februari 2009

Fluffigt choklad mousse Raw Food style!



2 port.

0,5 dl färska dadlar
0,5 dl vatten + ev. 2 msk vatten
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl avokado
0,5 dl kakao eller carob
ev. 1 physalis, till dekoration


1. Blanda dadlar, 0,5 deciliter
vatten, honung och vanilj till en
mjuk röra i matberedaren (du
kan även använda stavmixer,
men får då inte samma fluffighet).
2. Tillsätt avokado och kakaopulver
eller carob.
3. Kör till en krämig konsistens.
Stanna då och då för att skrapa
ned från sidorna.
4. Lägg upp i ett vackert glas och
dekorera med physalis.
5. Tillsätt de 2 matskedarna vatten
om du vill ha det lösare. Håller tre
dagar i kyl och två veckor i frys,
förvara i en försluten burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar