måndag 2 februari 2009

Makrill- & mandelbiff samt banansmoothie


Makrillbiff med smak av mandel och så en champinjon och baconsås (lightversonen är stekt skinka).Makrillbiffarna är gjorda på rökta och urbenade makrillfileer, mandelmjöl, dvs krossade, mortlade mandlar istället för vanligt vitt mjöl vilket gör de båda både mer näringsrika och godare och äggula, dill, citronpeppar och havssalt. Ärtor och minimorötter istället för potatis. En enormt god smoothie görs på frusna bananbitar och mjölk som mixas till en jämn krämig konsistens. Jag brukar krydda med en nypa kanel, det gör att de bli ännu smakrikare. Vill man ha smoothien mer söt kan man med fördel mixa ner några bitar sharonfrukt. Jättegott och nyttigt! Jag har även gjort en bärglass, det är en blandning av olika bär och så banan för att få den krämiga konsistensen och sötman. Lite vanlijsocker i gör de ännu godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar