onsdag 4 februari 2009

Borsjtj - rysk rödbetssoppa


Kanske en av världens godaste soppor. En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet. Den är super enkel att göra och ingredienserna är billiga!

( 6 port )
6-7 rödbetor 2 gula lökar 7½ dl vatten 2 msk grönsaks- eller kycklingfond 2 msk pressad apelsin 1 msk svartvinbärssaft ½ tsk salt

Skala och skär rödbetor och lök i bitar. Koka upp vatten och fonden i en gryta. Lägg i rödbetor och lök och koka under lock på svag värme tills rödbetorna är mjuka, 20-30 min. Häll av och spara spadet. Finfördela rödbetor och lök i matberedare eller mixerstav. Blanda dem med spadet i grytan. Värm upp och smaka av med salt, citron och ev saft.

Tips! Värm soppan och ta med i en termos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar