måndag 2 februari 2009

Baktips!


* Jag brukar ha massor utav tärnade frukter och bär, torkad frukt, nötter och rivna morötter i matbröd, muffins, kakor, ungspannkaka etc. Ofta långt mycket mer än vad det står i recepten, ju mer desto bättre! Det är ett enkelt sätt att få i sig mer frukt och grönt och det blir dessutom saftigare, sötare och godare.

* Ta bort hela eller delar av sockret och ersätt med olika söta eller torkade hackade frukter eller honung. Honung till skillnad från socker innehåller faktiskt visa näringsämnen.

* Ha i hemmagjort äppelmos, kanel och kardemumma i degen eller smeten. Kanel gör dessutom att brödet håller sig längre.

* Varför inte ha i olika typer av nötter såsom valnötter, hackade hasselnötter, mandel etc.

* Vanligt vetemjöl i recept kan bytas ut helt eller delvis med bovetemjöl samt lite havregryn (havresmak är ju så gott!), sojamjöl, proteinpulver etc. Dessutom är krossade eller hela linfrön gott att ha i samt lite vetegroddar och kli. På så sätt kan man göra nyttiga bröd och bakverk av nästan vilket recept som helst!

* I stället för ströbröd till formarna har jag kokosflingor. Både godare och nyttigare, och så ser det ju finare ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar