tisdag 27 januari 2009

Artiklar rörande lunchboxes:

Gå ned i vikt med lunchlåda:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article335032.ab

Lunch box basics:
http://www.hillbillyhousewife.com/lunchboxbasics1.htm

Suggestions For School Lunches
http://www.hillbillyhousewife.com/lunchboxfood2.htm

Köp din egen laptop lunchbox:
http://www.laptoplunches.se/

Gör din egen lunchbag påse:
http://tipnut.com/homemade-oilcloth-lunch-bags/

Eller gör en "designer lunch bag"http://tipnut.com/make-your-own-designer-lunch-bag/

Boktips, lunchlåde kokböcker, benso, japansk style:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=4889960732

The luchbox diet
http://dietandfitness4you.wordpress.com/2008/06/25/the-lunch-box-diet/

Tips på lunchlåde recept:
http://www.arla.se/Default____18126.aspx

Ta med lunchlåda och spara en halv miljon. Att äta lunch ute under ett yrkesverksamt liv kostar lika mycket som att försörja ett barn. Men genom att ta med lunchlåda till jobbet kan du spara ihop en halv miljon kronor.

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fmenusection%3DDinapengar%3BDinapengarNyheter%26ArticleID%3D2007%255C04%255C23%255C8647
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=872163

Matlådan gör comeback
Matlåda hemifrån är den vanligaste svenska arbetslunchen, visar en kartläggning från Lunchfrämjandet. 34 procent äter hemlagad matlåda 3-5 gånger i veckan. 27 procent besöker personalmatsal eller lunchrestaurang lika ofta.


Tipsen som hjälper att spara pengar på lunchen:

-Köp ett basskafferi ihop med kollegor. Parmesan, olivolja, vinäger, chilisås, soja och andra smaksättare piggar upp innehållet i lunchlådan.

-Rosta nötter och frön och smaksätt med havssalt. Förvara i en burk på jobbet och strö över din medhavda mat.

-Storhandla. Bygg ett förråd hemma med konserverade bönor, frysta grönsaker, nudlar, bulgur, couscous och pasta.

-Använd middagsrester i din matlåda. Fisk och köttbitar, komplettera med grönsakswok, bulgur, kikärtor, smaksätt med keso och liknande som drygar ut och mättar.

-Ägna en söndag till storkok då och då. Gör två olika husmanskosträtter och frys in i portionsformar. Gör det till en social grej tillsammans med en kompis eller din partner.

-Soppor är billigt och enkelt. En linssoppa med potatis, morötter, buljong, curry och en slurk kokosmjölk tar tio minuter att göra och kostar nästan ingenting. Ta med till jobbet i en termos!

-Bygg en mellanmålsbuffert på jobbet. Russin, osötade kex, nötter och färsk frukt gör det lättare att stå emot wienerbrödet för 15 kronor.

Källa: di.se MALIN CRONA
Publicerad 2007-04-23

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar